ACTIES

December 2018  Oliebollen actie
Verschillende mensen hebben gereageerd op de Oliebollenactie van de Werkgroep en hebben heerlijke oliebollen en krentenbollen besteld.
Maandagmorgen 31 december konden de bestellingen worden opgehaald in het Gorechthuis.
Van de totale verkoop heeft Haafs Bakkerij 20% beschikbaar gesteld voor de goede doelen van de Werkgroep.

14 en 15 december 2018 Kerstverkoop
In de Gorechtkerk stonden er weer verschillende kramen opgesteld met verkoop van mooie kerststukken, kerstkransen,  lekkere kniepertjes en nieuwjaarsrolletjes, leuke cadeau artikelen, patchwork, beeldhouwwerk, sieraden, gebreide knuffels, mooie artikelen van Douglas, keramiek, boeken, brocante, soep, stamppot, jam, tulband en nog veel meer.
De Werkgroep had hard gewerkt om mooie kerststukken klaar te maken en het bakken van allerlei lekkernijen.
Buiten rook je al de heerlijke lucht van het kniepertjes en rolletjes bakken.
Veel mensen kwamen op de geur af en gingen  niet met lege handen naar huis.
Er heerste een gezellige sfeer. Vrijdag was het iets minder druk maar zaterdag kwamen er meer bezoekers een bezoekje brengen aan de Gorechtkerk om iets lekkers of iets leuks te kopen.
De afspraak met de meewerkende ondernemers was dat ze 15% van hun verkoop van deze twee dagen beschikbaar zouden stellen voor de goededoelen van de Werkgroep Goededoelen.

De verkoop op vrijdag en zaterdag  en de 15% van de ondernemers is nog niet precies bekend, maar zo als het nu lijkt zal het zeker een bedrag van ruim € 1.300,–  bedragen.

Kunstfestival in de Gorechtkerk en het Gorechthuis november 2018
De opening van dit Kunstfestival vond plaats op vrijdag 2 november in de kerkzaal van de Gorechtkerk. Marja de Jager, predikant van de Gereformeerde Kerk Haren-Onnen, heette iedereen van harte welkom.
Daarna kreeg Hein Frima, eigenaar Galerie Aanblick in Haren, het woord om het Kunstfestival officieel te openen.
Bij de opening werd een filmpje vertoond over de inrichting van de zalen. Eerst kale zalen met lege panelen en tafels, langzamerhand werd het gevuld en uiteindelijk was alles klaar voor de opening. Prachtig.
Muzikale medewerking werd verleend door Luuk Tuinder, zang en Cas Straatman, piano.
Na de opening stond er in het Gorechthuis vrijdagavond een drankje en een hapje klaar voor de genodigden.
De kunst was zeer de moeite waard, mooie schilderijen, glasobjecten, keramiek, beelden, bloemstukken,
houtkunst, fotografie, borduurwerk op foto’s, creatieve artikelen en home-made jam.
In de kerkzaal waren schilderijen te bekijken met het thema: ‘De Schepping’, geschilderd door de heer Kees Evertse uit Sappemeer.
Veel mensen kwamen binnen voor het bekijken van kunst.
Verder was er tijd voor het even tot rust komen in de kerkzaal of het drinken van een kopje koffie/thee en een praatje te maken met de aanwezige mensen.

Er zijn dit weekend ruim 500 belangstellenden geweest en er kwamen veel positieve reacties.
Gelukkig is er ook weer kunst verkocht en daarvan ontvangt de Werkgroep Goededoelen Haren 15%.
De verkoop van kunst, de ontvangen giften en de verkoop van home-made jam en cake, heeft ruim € 500,– opgebracht. Een mooi begin van dit nieuwe seizoen.
We kunnen terug zien op een zeer bijzonder en geslaagd weekend.

De Werkgroep Goededoelen Haren wil alle kunstenaars, sponsoren, gulle gevers, muzikanten en vrijwilligers hartelijk danken voor hun medewerking.  Zonder hen was het niet mogelijk dit spektakel te organiseren.

Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de volgende bedrijven:

  • Boekema Vastgoed, Groningen
  • A & H Installaties, Haren
  • Hans Joling schilderwerken, Haren
  • Monuta Uitvaartverzorging, Groningen
  • Bartelds Hoveniersbedrijf Onnen


Zomerboekenmarkt
Tijdens de Italiaanse dag op 2 juni in Haren werd er rond de Gorechtkerk een zomerboekenmarkt gehouden en er waren leuke handgemaakte cadeau artikelen te koop.
Klaas Bakker had de ruimte voor de Gorechtkerk gezellig ingericht met verschillende schragen waarop de boeken werden uitgestald, allerlei kleuren paraplu’s en een gezellig zitje waar je even een kop koffie kon drinken.
De hele dag door kwamen er mensen om te kijken en te kopen. Er zijn veel boeken verkocht.
Wat betreft het weer hebben we het getroffen. ’s Morgens een heel klein beetje regen maar voor de rest van de dag was het droog.
Al met al was het een gezellige dag met leuke gesprekken met diverse mensen.

Verkoop 12 mei 2018
Voor de Gorechtkerk werd op vrijdagmiddag een mooie partytent neer gezet en zaterdag werden er nog enkele schragen geplaatst.
Als blikvanger stond Klaas Bakker voor de Gorechtkerk in de partytent met veel fleurige geraniums, allerlei perkgoed en prachtige hanging baskets.
Ook Piet Teune stond weer op een centrale plek voor verkoop van heerlijke Meinardi aardbeien.
Verder was er buiten nog brocante te koop en fleurige tasjes van Afrikaans stof.
Binnen was ook een keur aan artikelen te koop wat varieerde van handgemaakte cadeautjes, kaarten,  brocante artikelen, sieraden, mozaïek, keramiek, leuke  moederdaggeschenken van Douglas, leuke cadeaus van de Wereldwinkel en het EBOO project, schorten zowel voor moeder/vader en kind, heerlijke jam en eigengebakken cake.
We kunnen terug zien op een prachtige zonnige dag en een lekkere temperatuur.


Oranje concert 27 april 2018, Koningsdag
Bij binnenkomst stond voor iedereen een glaasje oranjebitter of sinaasappelsap klaar.
In de kerkzaal stond een prachtig bloemstuk opgesteld met oranje bloemen en sinaasappels.
Om precies acht uur werd het Oranjeconcert geopend door de heer Auke van Hal.
Daarna werd het woord gegeven aan de secretaris van de Algemene Oranjevereniging Oranje Nassau Haren, de heer Berend de Boer en zijn toespraak werd afgesloten met het zingen van het Wilhelmus.

Auke van Hal vervolgde het programma en vertelde op boeiende wijze iets over de stukken die er gespeeld werden en gaf informatie over het Christelijk Fanfarekorps Juliana Hoogezand o.l.v. dirigent Bauke Burghgraef, het Popkoor Yes uit Eelde o.l.v. Carola Tavenier en organist Jan-Arjen Mondria uit Groningen.
Afwisselend konden we luisteren naar muziek van  het Fanfarekorps, orgelspel en het Popkoor YES.
Voor de pauze speelde het Christelijk Fanfarekorps Juliana de stukken: Kodomo No Hi, There is a Land of Pure Delight, Fûzje en Julia (Samen zijn).
Daarna konden we luisteren naar een orgelsolo van Jan-Arjen Mondria: Fantasie over Nederlandse volksliederen.

Het programma werd vervolgd met het zingen van een aantal vaderlandse liederen, begeleid door Jan-Arjen Mondria op het orgel en daarna sloot het Popkoor YES het gedeelte voor de pauze af met het zingen van Boulevard of broken dreams, All of me en Larger than life.

Na de pauze begonnen we met samenzang van een vaderlandse lied en het Gronings volkslied, die weer werden begeleid door Jan-Arjen Mondria op het orgel, en vervolgens konden we luisteren naar koorzang van het Popkoor YES met de liederen: Read all about it, The day after tomorrow , Queen-medley.
Hierna kwam het  Christelijk fanfarekorps Juliana weer aan de beurt en zij speelden nog: Romance pour Helene, Introduction and Modern Beat en Bohemian Rapsody
Vervolgens speelde het Christelijk fanfarekorps Juliana samen met de organist Jan-Arjen Mondria een koraal uit Symfonie nr. 3: To My Country (Aan mijn Vaderland).

Dit Oranje concert werd mede mogelijk gemaakt door medewerking en een financiële bijdrage van de Algemene Oranjevereniging Oranje Nassau Haren.

Auke van Hal sloot het Oranje concert af en aansluitend speelde het Christelijk Fanfarekorps Juliana het lied: De dag door uwe gunst ontvangen, is weer voorbij.
We kunnen terug zien op een mooie avond en hebben veel positieve reacties ontvangen.

 

Boeken- en vlooienmarkt
Op zaterdag 31 maart 2018  is in het Gorechthuis de boeken- en vlooienmarkt gehouden.
We konden al op vrijdag de zaal inrichten met boeken, 2e hands artikelen, brocante en leuke cadeau artikelen.
Zaterdag was het mooi weer en veel mensen kwamen even binnen lopen en iets kopen.
In de hal van het Gorechthuis was koffie en thee verkrijgbaar.
Al met al een zeer geslaagde dag.
Iedereen hartelijk dank voor het weer beschikbaar stellen van boeken en artikelen voor de vlooienmarkt, het kopen van boeken en andere artikelen en een bedankje aan alle vrijwillige medewerkers.

 

Winterbuffet 16 februari 2018
Op deze vrijdagavond waren er 33 mensen aanwezig om in de sfeervolle zaal van het Gorechthuis te genieten van de heerlijke gerechten, gemaakt door Trijntje en Klaas Bakker.
We begonnen met een lekkere kop goed gevulde erwtensoep of een vegetarische venkelsoep.
Vervolgens was er volop keuze uit  heerlijke shepherd’s pie, bonen chili, groene kool stamppot met champignons met op een aparte schaal een bijpassend vleeslapje, jachtschotel, stampi goreng en stoofpeertjes.
Het buffet werd afgesloten met een  kop koffie/thee en appeltaart.
Het winterbuffet was weer uitstekend verzorgd en meer dan genoeg voor iedereen.
Na afloop kregen Klaas en Trijntje vele complimenten voor het heerlijke eten en de gezellige avond.

 

Workshop Kerststuk maken
  Op zaterdagmorgen 16 december 2017 is er een workshop gehouden in het Gorechthuis voor het maken van een kerststuk. Men kon kiezen voor het maken van een kerstkrans, een kerststuk op een langwerpige schaal of een kerststuk in een bol. Aan deze workshop hebben 20 mensen deelgenomen. Met uitleg en medewerking van Klaas Bakker en Renia van der Woude zijn er weer mooie stukken gemaakt en is iedereen tevreden naar huis gegaan.

Verkoop kerststukken, kerstkransen, kniepertjes, rolletjes, tulband en lekkere jam
  Vrijdag en zaterdag 15 en 16 december 2017, vond er in de Gorechtkerk een verkoop plaats van mooie kerststukken en verder lekkere kniepertjes, leuke cadeau artikelen, patchwork, sieraden, leuke artiekeln van Douglas, keramiek, boeken, brocante, soep, stamppot, jam, tulband en nog veel meer.
De Werkgroep had hard gewerkt om mooie stukken klaar te maken en het bakken van allerlei lekkernijen.
Buiten rook je al de heerlijke lucht van het kniepertjes en rolletjes bakken. Veel mensen kwamen op de geur af en gingen niet met lege handen naar huis.
Er heerste een gezellige sfeer. Vrijdag was het iets minder druk maar zaterdag hebben veel mensen een bezoekje gebracht aan de Gorechtkerk om iets lekkers of iets leuks te kopen.
De afspraak met de meewerkende ondernemers was dat ze 15% van hun verkoop van deze twee dagen beschikbaar zouden stellen voor de goededoelen van de Werkgroep Goededoelen.

De Werkgroep Goededoelen Haren organiseert ook dit nieuwe seizoen weer diverse activiteiten.

Kunt u niet meedoen aan één van de acties, maar wilt u wel een gift geven voor de goededoelen dan kan dat op bankrekeningummer. NL08ABNA0512745714
t.n.v. J. Kooi c/j inzake Werkgroep Goededoelen.